top of page
RoutsLaeven

Dag Aan De Slag

Samenwerking tussen diverse partijen is dé centrale uitdaging in het publieke domein. Protocollen over het inrichten van de openbare ruimte en het sociale domein worden steeds minder vanuit centrale overheden opgelegd. Steeds meer wordt het leidende principe het verenigen van zoveel mogelijk belangen tussen burgers, lokale overheden, ondernemers, dienstverlenende instellingen, maatschappelijke organisaties, politie en justitie.  

Voor constructieve samenwerking binnen het publieke domein zijn stevige, wendbare professionals nodig die gezamenlijke, partij-specifieke en tegengestelde belangen kunnen identificeren en managen. Naast onze intensieve 3-daagse training Samenwerken in Complexe Projecten bieden wij de Dag Aan De Slag training aan als een 1-daagse introductie in de basisprincipes van stevig en wendbaar onderhandelen binnen het publieke domein.

Door onder andere de nieuwe Omgevingswet wordt samenwerking tussen een gevarieerd palet aan partijen steeds meer dé centrale uitdaging.

DADS - Meer info
De training in het kort:

Introductie (1 dag) in de basisprincipes van stevig en wendbaar onderhandelen binnen het publieke domein.

Aantal Deelnemers: 6 - 9

Kosten: € 695,- excl. BTW

Wat kun je verwachten?

In de Dag Aan De Slag training leer je door middel van oefeningen en casuïstiek uit de praktijk de 7 kernprincipes van constructief onderhandelen. Je leert het model van de onderhandelingstafel dat je als handvat kunt gebruiken in gesprekken met een of meerdere partijen binnen jouw werk in het publieke domein. Ook leer je hoe je stevig kunt blijven in het behartigen van de belangen van jouw organisatie terwijl je de relatie met andere partijen behoudt of juist verbetert. We baseren ons daarbij al 30 jaar op het fundament van de Harvard methode van Onderhandelen.

Onderdelen van de training

Voorbereiding

Je leest voor de training twee hoofdstukken uit het boek “Alles is Onderhandelen” en vult een korte enquête in over de belangrijkste uitdagingen die je tegenkomt in het samenwerken binnen het publieke domein. Zo kunnen we tijdens de training zoveel mogelijk inspelen op jouw eigen specifieke vragen.

Trainingsdag

De training vindt plaats in de inspirerende omgeving van onze werkplaats op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. We introduceren de belangrijkste principes van constructief onderhandelen en oefenen lastige situaties in rollenspellen. Iedere deelnemer krijgt de nodige persoonlijke feedback. Je gaat naar huis met concrete inzichten en voornemens die je de volgende dag al kunt toepassen.

Evaluatie & Resultaten

Na de training meten we hoe en in welke situaties je de geleerde vaardigheden daadwerkelijk bent gaan toepassen en welke resultaten je hiermee hebt gerealiseerd. 

Bij RoutsLaeven geven we je 100% tevredenheidsgarantie. Als je aan het eind van de training niet tevreden bent over de resultaten, betalen wij je investering terug.

person negotiate.png
RoutsLaeven trainingen
Wat onze cursisten hebben geleerd:

Ze vinden gemakkelijker creatieve oplossingen  waardoor er meer ruimte ontstaat om te spelen met alternatieven.

Ze hebben een effectievere beïnvloedingskracht & ervaren een toegenomen wendbaarheid.

Ze kunnen beter omgaan met ‘lastige’ tegenspelers, geven niet automatisch toe aan druk, en kunnen relationele spanningen herstellen.

Ze weten hoe ze zich systematisch en grondig kunnen voorbereiden.

Trainingsdata 2021
DADS - Data
bottom of page