top of page
Onderhandelen in de Eerste Lijn

Onderhandelen in de Eerste Lijn

De training in het kort:

LET OP: wegens COVID-19 is deze training verzet van 29 mei naar 25 september 2020

Deze training is een 1-daagse introductie in de basisprincipes van stevig, wendbaar en constructief onderhandelen voor professionals in de eerstelijnszorg.   

Aantal Deelnemers: 6 - 9

Kosten: € 595,- per persoon excl. BTW

in samenwerking met

eerstelijns.png

Als professional in de eerstelijnszorg onderhandel je de hele dag: met patiënten over doorverwijzingen, met andere zorgverleners over urgentie, met verzekeraars over contracten en met collega’s over praktijkovernames. Samenwerken en onderhandelen met deze en vele andere partijen is een van dé centrale uitdagingen in de sector.   

Als maatschappelijk gedreven zorgprofessional ben je waarschijnlijk niet elke dag bewust bezig met het thema onderhandelen. Tegelijkertijd is bewustzijn (wanneer ben ik aan het onderhandelen?), kennis (hoe kan ik zo constructief mogelijk onderhandelen zonder mijn eigen belangen te verliezen?) en vaardigheid in het onderhandelen van invloed op de kwaliteit van je werk en het werkplezier van jezelf en je collega's.

 

Voor een goede samenwerking binnen de eerstelijnszorg zijn stevige, wendbare professionals nodig die gezamenlijke, partij-specifieke en tegengestelde belangen kunnen identificeren en managen. Speciaal voor deze eerstelijns professionals organiseren wij een 1-daagse introductie in de basisprincipes van constructief onderhandelen. Deelnemers maken kennis met de principes van de Harvard Methode. Deze principes vormen tezamen de spelregels voor constructieve en duurzame samenwerking in een complexe omgeving. 

Je gaat een dag aan de slag met collega professionals uit de eerstelijnszorg en maakt jezelf vertrouwd met de basisprincipes voor stevig, empathisch en creatief onderhandelen.

Wat kun je verwachten van de training?

In de Onderhandelen in de Eerste Lijn training leer je door middel van oefeningen en casuïstiek uit de praktijk de 7 kernprincipes van constructief onderhandelen. Je krijgt handvatten die je kunt gebruiken om gesprekken met meerdere partijen binnen jouw werk constructief te laten verlopen. Ook leer je hoe je stevig kunt blijven in het behartigen van de belangen van jouw organisatie terwijl je de relatie met andere partijen behoud of juist verbetert. We baseren ons daarbij al 30 jaar op het fundament van de Harvard methode van Onderhandelen.

Mee info OH in eerstelijn
Onderdelen van de training

Voorbereiding

Je leest voor de training twee hoofdstukken uit het boek “Alles is Onderhandelen” en vult een korte enquête in over de belangrijkste uitdagingen die je tegenkomt in het onderhandelen in jouw dagelijkse praktijk. Zo kunnen we tijdens de training zoveel mogelijk inspelen op jouw eigen specifieke vragen.

Boek Alles is onderhandelen
person negotiate.png
Onderhandelen in de Eerste Lijn

Evaluatie & Resultaten

Na de training meten we hoe en in welke situaties je de geleerde vaardigheden daadwerkelijk bent gaan toepassen en welke resultaten je hiermee hebt gerealiseerd. 

Wij geven je 100% tevredenheidsgarantie. Als je aan het eind van de training niet tevreden bent over de resultaten, betalen wij je investering terug.

Wat onze cursisten hebben geleerd:

Ze vinden gemakkelijker creatieve oplossingen  waardoor er meer ruimte ontstaat om te spelen met alternatieven.

Ze hebben een effectievere beïnvloedingskracht & ervaren een toegenomen wendbaarheid.

Ze kunnen beter omgaan met ‘lastige’ tegenspelers, geven niet automatisch toe aan druk, en kunnen relationele spanningen herstellen.

Ze weten hoe ze zich systematisch en grondig kunnen voorbereiden.

Trainingsdag

De training vindt plaats in de inspirerende omgeving van onze werkplaats op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. We introduceren de belangrijkste principes van constructief onderhandelen en oefenen lastige situaties in rollenspellen. Iedere deelnemer krijgt de nodige persoonlijke feedback. Je gaat naar huis met concrete inzichten en voornemens die je de volgende dag al kunt toepassen.

Na afloop van de workshop heb je voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om constructief invloed uit te oefenen op onderhandelingen binnen of buiten jouw praktijk. Met de geboden principes en een praktische checklist kun je iedere stap in het proces gedegen voorbereiden en evalueren. Tevens heb je, juist door het ervaren van de oefeningen, een versterkt bewustzijn van de belangrijkste valkuilen, zodat je deze vroegtijdig kunt signaleren als ze zich in de praktijk voordoen.

Trainingsdata 2020 

Onderhandele eestelijn data
bottom of page