top of page
 
Vragenlijst Complexe Projecten Infrastructuur (3 min)

Onlangs werd het project Hoevelaken teruggenomen door de Rijkswaterstaat omdat de overheid niet tot een vergelijk kon komen met de aannemende partijen (combinatie Arcadis, de BAM, Van Oord en VolkerWessels). Lees: men kon het niet eens worden over de risico’s en wie ze zouden moeten nemen. In de afgelopen jaren nam de aannemer de risico’s vaak wel. Soms door onwetendheid, vaak omdat men dacht de risico’s te kunnen of soms te moeten managen. De markt was zodanig dat men om werk verlegen zat en weinig keus had. Men moest aannemen, terwijl men vaak wist dat het een lastig project zou worden. Men hoopte er het beste van. Hoop doet leven, maar soms kom je van de koude kermis thuis.

In complexe grootschalige  infrastructuurprojecten waarbij meerdere partijen betrokken zijn en er veel belangen en risico’s spelen, zien we vaak dezelfde problemen terugkeren:

 

   1.   Tijds- en kostenoverschrijdingen

   2.   Kwaliteits- issues

   3.   Gespannen relaties en conflicten

 

Simpel gezegd: complexe projecten komen vaak tot stand na veel gedoe en met verlies van tijd en financiële middelen. De onderlinge relaties raken daarbij vaak in de knel.

 

Als je je herkent in bovenstaande en ervaring hebt met complexe projecten, willen we je graag een aantal stellingen en 2 vragen voorleggen. Alleen al door de onderstaande lijst in te vullen zul je je meer bewust worden van de belangrijkste aandachtspunten voor jezelf/je project.

 

De vragenlijst kan anoniem ingevuld worden. Als je er voor kiest je naam en email in te vullen krijg je na verwerking van ons een kort advies met relevante inzichten.

Wij zullen de resultaten verwerken tot 1 algemene rapportage en zullen niets publiceren over individuele resultaten.

bottom of page